Re: [討論] 丟我們僑生的臉的香港僑生!

看板NTUHKMSA作者 (黑色日記)時間17年前 (2007/01/11 07:11), 編輯推噓7(705)
留言12則, 8人參與, 最新討論串3/4 (看更多)
※ 引述《wingglin26 (存在感?是什麼,能吃嗎?)》之銘言: : 整篇文的疑點 : 女主角如果有以下證據我倒會相信 : 1.你叫他譯的粵語歌 : 2.短訊 : 3.msn記錄 : 4.兩人合照 : 5.借閱證 : 6.賓館名(那段這麼詳細,不會忘了城方名吧?) : 7.機票 : 請問女主角知道許生住在哪嗎? 如果你要短訊同msn記錄ge話.. 我諗文中有你想ge答案,用《》同『』括住哥d就係 我再補多一點比你, B-G版ge原文有講明女主角唔識用bbs. 以下純屬係我"個人ge想法": 首先,我覺得事情已經無"論真假"ge必要 畢竟要主角企出黎講先有用 當然你要戰我可以同你戰.. 而宜家要做ge野就係睇下有無咩方法可以令事情完滿解決 咁對兩位主角都係最好ge解決方法 (因為呢個話題已經鬧上好多版) 1. 如果件事係假ge話 主角當然要向外界講清講楚 搵到案發時間同你一齊ge關係人物做証明(兩個或以上最好) 証明一切都係惡作劇 有文為証..仲可以屈佢誹謗添~ 而事件亦到此結束.. 2(a). 相反,如果件事係真ge話 因為原文已經講明主角唔識用bbs 對於疑點ge解釋 我覺得係女主角向某位朋友"自述"完之後 然後將msn對話紀錄順便寄比該位朋友睇 而經由該位二手人加油添醋後就變成左我地宜家睇緊ge呢篇文(所以疑點百出) 問題就係呢到啦.. 女主角就算唔識用bbs都要托人po上b,可見女主角所受ge傷害有幾大.. 如果係真ge話我勸男主角都係快d同女主角講清講楚 等女主角願諒你之後就公開道歉啦~ 唔係之後哥3年有排你捱,不如退學罷啦~ 2(b). 同樣,如果件事係真ge話 而如果原文真係由女主角一隻字一隻字咁打出黎 而由第三者原封不動咁po上去話.. 由淡水之夜哥到描寫得咁出神入化 我覺得女主角對許先生已經只有幹意無晒愛意啦~ 篇文跟本係用黎報復ge 你點道歉都無用... 除非你忍耐力驚人,忍到大四,忍3年 再唔係比你糞發塗牆大三畢業,忍2年(咁ge能力仲可以推上研究所繼續忍添) 忍唔到ge...不如退學罷啦.. -- ※ 發信站: 批踢踢實業坊(ptt.cc) ◆ From: 140.112.245.239

01/11 07:15, , 1F
推,人既說話。

01/11 09:22, , 2F
頭推

01/11 10:48, , 3F
寧 教 人 分 妻 ,莫 教 人 退 學 。

01/11 10:51, , 4F
推"糞發塗牆"令我唸到好噁心既畫面 囧TZ~

01/11 11:59, , 5F
件事已經比人鬧過上男主角ge系版,我相信男主角唔講清楚ge話,

01/11 12:01, , 6F
我覺得佢好難係咁ge情況下捱三年囉..

01/11 12:36, , 7F
男主角唔解釋...可能會被認作掩飾或默認

01/11 12:53, , 8F
同意樓上ge講法 咁都唔出泥解釋 好可能係真

01/11 13:53, , 9F
連dgex都加入討論戰團= =

01/11 13:54, , 10F
偷偷將女主角的文件貼左係我個板...

01/11 14:35, , 11F
樓上昨天無返學? @@ 要跟老師對期末總分呀!!!

01/11 16:14, , 12F
我有返呀....上完第一堂就走左....你遲大到咋XD