[嘴砲] 翻譯

看板NTPU-STAT-BA作者 (登喜路阿)時間13年前 (2011/03/17 14:29), 編輯推噓5(613)
留言10則, 7人參與, 最新討論串1/1
原文如下: 4強啦...k低左地政! 今日真係好日子, 又羸波, 危機分又搞店, 又可以大開眼界 to 親愛的地政籃球隊"校隊体保生": 你係咪覺得自己咁勁輸比我地接受唔到呢, 冇計啦, 你真係輸左, 連球品都輸埋~如果我 唔係羸得你5分咁大把, 我應該會同你打過, 丫仲有, 你唔夠高就唔好打我個頭啦, 跳起開爭係咪好撚型? 你估你tony渣咩...真係柒到無輪, 或者你飲多d奶生高d先吧~ to 親愛的地政籃球隊on鳩仔4號: ??哇我今日真係大開眼界, 我咁大個仔都未見過球員打球証, 係我見到哥一?那, 我十分痛恨自己點解冇一包花生係手, 如果有的話, 我就可以企係場邊同monki同seven一 齊食住花生見証哩個咁爆既場面, 做番個稱職既花生友, 總括來講, 我要多謝你, 你真係豐富左我既人生! 如果我有幸比佢地見到哩一番感言, 唔該有心人翻譯比佢地聽=) 翻譯: 4強啦...打羸了地政! 今天真是個好日子, 又羸球, 危機分又會做, 又大開眼界 to 親愛的地政籃球隊"校隊体保生": 你是不是覺得自己這麼強輸給我們不能接受呢, 沒法啦, 你的確輸了, 連球品都一起輸掉 ~如果我不是只羸你5分這麼少, 我應該會來跟你打架, 還有, 你不夠高就不要打我的頭啦, 跳起來打我很有型嗎? 你當自己是tony jar嗎?(泰國打星)...真的很難看哩, 或者你多渴一點牛奶再長高一點 再來打我吧~ to 親愛的地政籃球隊大腦塞了不能用的4號: ??哇我今天真的大開眼界, 我長這麼大都沒見過球員打球証, 當我看到的時候, 我十分痛恨自己為什麼沒有一包花生在手, 如果有的話, 我就可以站在場邊跟monki和 seven(我朋友)一起吃花生見証這個震撼的場面 , 做一個稱職的花生友, 總括來講, 我要多謝你, 你真的豐富了我的人生! 如果我有幸讓他們看到這一番感言, 麻煩有心人翻譯給他們聽=) -- ※ 發信站: 批踢踢實業坊(ptt.cc) ◆ From: 120.126.194.129

03/17 14:57, , 1F
大推!!!

03/17 14:59, , 2F
怎麼感覺錯過很可惜... 可惡 好久沒有混戰

03/17 15:27, , 3F
"渴"牛奶?

03/17 15:28, , 4F
我猜溫青春在的話會直接上去灌他一拳

03/17 15:39, , 5F
雞雞今天的補賽~~?

03/17 15:47, , 6F
哈 這是他寄給我的~ 字別在意 哈哈