[分享] 奸人語錄

看板HK-drama作者 (鯉魚精浮出水面啦)時間16年前 (2008/04/17 20:57), 編輯推噓2(204)
留言6則, 3人參與, 最新討論串1/1
我真的很無聊!! 來整理一下奸人語錄!! 呵呵 第一集: 有恩不報未算差 有仇不報正人渣 第二集: 損人必利己 打贏就靠暗器 這個世界就係咁 第三集: 你識做 我識做 (你識相 我識相) 第四集: 咁大條鍊 咁細o既手指公 你有乜o野做得成功 你份人真係....    (這麼粗的鍊子這麼細的姆指)       (你這個真是的) 第五集: 一件污 兩件穢 三件無所謂 我奸人堅就個姓人多一個 姓奸人 第六集: 我講過的 最緊要係乜o野 人財兩得 唔使鹹濕 第七集: 我係一個奸人 可以被毀滅 但我唔會被你o地打敗 第八集: 你咁憨居 你好學唔學 做乜要死啊     你要死o既時候 死會來搵你 你去搵佢 第九集: 咁而家做黃飛鴻徒弟 真o既咁多著數 係人都知啦     正所謂人間有情 你未死就送你一程 第十集: 我o地呢D奸人勒 聰明人就怕我 係D笨人D蠢人先會信我 第11集: 女人過o左六十斤 男女授受不親 第12集: 真牙人妒嫉假牙人 聞所未聞 第13集: 古語有云:o野可以亂食 禮唔可以唔收 第14集: 一睇我o地就係 苦命鴛鴦一雙雙 第15集: 有人睇到就黃飛鴻 無人睇到就一條蟲 第16集: 師父,我明了,總之打不還口 罵不還手 買(食送)又唔打浮頭 第17集: 做阿媽已經難做 老鴇阿媽更加難 我覺得你應該好好的孝順你阿媽至o岩 第18集: 莫愛上一個做大事的人 第19集: 大老闆 我地D細o既 無非求一個機會     若然大老闆俾一個機會我 我一定唔會令你失望 第20集: 你夠膽來我鋪頭點燈 我就係你門口點火 第21集: 我咁辛苦捉你o地返來放o左你o地 我不如食飽飯去扣喉啦 不好意思, 有的是廣東話, 有的是國語 我本來是想全部都用廣東話打的 但是有很多打不出來!! 特別是廣東話的"什麼" 唉~~要怎麼打呢? p.s.剛剛發現, 乜的倉頡碼是: 心弓 XD --   ╔══════════╗   我承認我是來混P幣的   ╚══════════╝ -- ※ 發信站: 批踢踢實業坊(ptt.cc) ◆ From: 61.229.127.155

04/17 21:33, , 1F
是"乜"嗎?注音是ㄇㄧㄝ喔~不然用"咩"也行~

04/17 22:00, , 2F
可是我是用倉頡 :p
※ 編輯: hsinikuo 來自: 61.229.127.155 (04/17 22:10)

04/18 10:58, , 3F
@@~~~HSIN,你看的是廣東話還國語板

04/18 10:59, , 4F
千萬要看廣東話的唷~~黃子華的語氣才是精髓~~

04/18 10:59, , 5F
你想想扁他,但又捨不得,因為他太好笑了

04/18 17:54, , 6F
我看粵語的!! 看港劇當然要看粵語的啊!!