[新聞] Eason膝頭抽水止痛

看板Eason作者 (Hou)時間11年前 (2013/07/13 08:04), 編輯推噓9(904)
留言13則, 11人參與, 最新討論串1/1
連日來在紅館個唱上載歌載舞的陳奕迅,原來演出期間飽受胃痛及膝頭舊患困擾,要急急 到醫院求診。為消除痛楚,醫生在他腫脹的膝頭內抽出20ml積水,非常誇張! 陳奕迅(Eason)25場《EASON'S LIFE》紅館演唱會正火熱進行中,但原來在台上跳跳紮 的他,胃部及膝頭接連出問題,要入院治療!Eason自爆一切都是貪吃之過:「有晚喺屋 企食咗20粒台灣蒟蒻丸,唔記得要等兩個鐘消化先瞓,結果第二朝發覺個胃頂住好辛苦。 」他急急到醫院求診,要服藥消胃氣。 而Eason的左腳韌帶曾經撕裂,至今還未完全康復,經過連場勁歌熱舞,他發覺膝頭有異 樣:「隻腳有啲腫,醫生喺我膝頭抽咗20ml水出嚟,抽完即刻鬆晒!」之前一直受膝傷困 擾的他,仍無損演出水準,治療後更是拍心口會繼續落力演出! 顯瘦戰衣掩肥肉 此外,Eason日前自爆體重達188磅,但視覺上卻與之前沒甚分別,全因設計師Johanna Ho 巧手為他打造多套「瘦身戰衣」!Johanna笑言視Eason為「柱男」:「當佢係一碌好大嘅 柱,點樣令一碌大柱360度睇成一碌幼柱呢!我利用線條同打影營造視覺假象,佢着上身 就變咗瘦柱!」雖然演唱會已開鑼,但她仍為Eason趕製新衫,日前她便把Eason的舊冷衫 及西裝大改造,看見膊頭上一朵朵「絲襪花」,準備試身的Eason抵死地說:「呢啲係咪 我老婆啲底衫褲呀!」更作狀嗅一嗅,Johanna即笑說:「唔係呀!絲襪嚟o架!」 http://the-sun.on.cc/cnt/entertainment/20130713/00470_019.html 太陽報 Eason你要撐住啊 不然怎麼來台灣~~ -- ※ 發信站: 批踢踢實業坊(ptt.cc) ◆ From: 1.171.165.10

07/13 08:56, , 1F
食咗20粒台灣蒟蒻丸@@

07/13 09:26, , 2F
蒟蒻丸係?

07/13 09:27, , 3F
台灣蒟蒻丸是什麼
涼圓嗎? 不可能是肉圓吧!!! Google了圖片好像就是貢丸之類的東西 ※ 編輯: j610200 來自: 1.171.165.10 (07/13 10:28)

07/13 13:42, , 4F
好心疼喔!

07/13 18:18, , 5F
蒟蒻丸是素食的貢丸 可以包餡也可以做成各種口味

07/13 18:18, , 6F
google看到食譜還蠻好吃的感覺

07/13 18:19, , 7F
但蒟蒻不好消化 一次吃20顆也太多(雖然很符合Eason的個性)

07/13 18:30, , 8F
好痛的感覺>< EASON保重~

07/13 21:07, , 9F
Eason:呢個好好食架!噫哈哈哈哈哈!(狂吃)

07/13 21:21, , 10F
貪吃鬼!!!好好保重@@

07/14 13:13, , 11F
一次吃20顆....真不愧是eason

07/15 19:12, , 12F
EASON 別唱了 好好休息吧 雖然很多人靠你吃穿 但你也要顧

07/15 21:12, , 13F
貪吃鬼XDDDDDDDDD